Suomessa kylmät talvet vaativat tehokkaita ja ennen kaikkea luotettavia rakennusten lämmitysratkaisuja. Kaukolämpö on viime vuosikymmeninä vakiinnuttanut asemansa Suomen suosituimpana lämmitysmuotona.

Suosioon on monia syitä, joista lämmitysmuodon turvallisuus on yksi sen peruspilareista – ja turvallisuus puolestaan koostuu monista eri tekijöistä:

  1. Luotettavuus. Energiatuotannon luotettavuus limittyy oleellisesti turvallisuuteen. Energiatuotantolaitokset on suunniteltu ja rakennettu korkeita turvallisuusstandardeja noudattaen, joissa valvonta ja huolto toimivat katkoitta.
  2. Pienentyneet hiilidioksidipäästöt. Kokonaisuutena ilmansaasteiden vähentyminen ja ilmastomuutoksen torjuminen on oleellinen turvallisuusaspekti ja merkittävä tekijä ihmisten terveyden kannalta.
  3. Jatkuvuus. Olipa myrsky tai pakkanen, niin kaukolämpö on suunniteltu puskemaan eteenpäin katkoitta. Kaukolämpöverkko on laadittu kestämään erilaisia sääolosuhteita.

Kaukolämmön tuotantoon voidaan käyttää monia eri energialähteitä. Kaukolämpöyhtiö huolehtii aina myös tuotanto- ja ympäristöinvestoinneista, siksi kaukolämpö on ympäristöteko: kaukolämpö on puhdasta paikallista lämpöä.

 

 

Teksti: Ulla Kaila, Adato viestintä
Kuva: Scanstockphoto